Pellets als brandstof

Een pelletketel stook je op houtpellets die CO2 neutraal zijn. Dit zijn korrels van samengeperst hout, welke worden vervaardigd van hout afkomstig van kaprijpe bomen (uit speciaal daarvoor aangeplante bossen) of resthout. Het hergebruik van resthout voorkomt afval, wat goed is voor het milieu en de economie.

De houtpellets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten kwaliteit. Voor het behoud van de pelletketel raden wij aan om houtpellets van goede kwaliteit aan te schaffen, zoals gecertificeerde houtpellets met het DIN+ en EN+A1 certificaat. Bij gebruik van deze kwaliteit houtpellets kun je rekenen op een schone en probleemloze verbranding.

De prijs van pellets

Houtpellets hebben, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, een heel stabiele en lage prijs. Omdat houtpellets op relatief kleine schaal en lokaal worden geproduceerd, wordt hun prijs niet beïnvloed door monopolies of geopolitieke spanningen. Sinds 2002 is de prijs van houtpellets met slecht 2,5% per jaar gestegen. Dit is zelfs minder dan de Nederlandse inflatie. Met andere woorden: stoken op houtpellets is ook economische een zeer interessante keuze.

Geen bomenkap

Bespaar het milieu

Bespaar kosten

Voorkomen van houtrook & fijnstof

Minimale hoeveelheid as

CO2 neutraal

Houtenbos Energie denkt graag met u mee. Wij plannen eerst een afspraak in om de specifieke situatie te bekijken. Op deze manier kunnen wij u vervolgens een passend voorstel voor een pelletketel doen.

Houtenbos Energie zal, naast de aanschaf en installatie, ook jaarlijks het onderhoud van uw pelletketel leveren. Daarom kunt u rekenen op een continue en hoogwaardige service en altijd één centraal aanspreekpunt.